fbpx
Siirry suoraan sisältöön

Valtuustoaloite ”Kunnantalo asunnoiksi”

Matti Ylitalo esitti 13.6.2022 kaupunginvaltuustossa valtuustoaloitteen, joka keräsi suurta kannatusta koko valtuuston keskuudessa – aloitteen allekirjoitti yli kolmekymmentä valtuutettua ja varavaltuutettua.

”Asumisen tuleva teemavuosi kaipaa rohkeita avauksia ja näkyvyyttä. Tavallinen ja tasainen ei riitä.

Asumiseen uutena ajatuksena esitämme selvitettäväksi voidaanko Hirvikosken suojeltuun kunnantalon kivilinnaan rakentaa 5-8 asuntoa. Massiivisen kivirakennuksen korkeilla huoneilla kruunatut erikoisuudet kelpaisivat vuokralle varmasti.

Karkean alustavan arvion mukaan takasiiven purkamisen sisältävä kokonaiskustannus olisi vajaa 900.000,-. Siitä poisto ja korko on yhteensä vähemmän kuin suojelukohteen ylläpito tyhjänä nykyisin.

Toteutuksen päätösten pohjaksi tarvitaan tekninen selvitys tilan käyttökelpoisuudesta, alustava arkkitehtisuunnitelma ja tarkempi kustannusarvio.

Esitämme, että kaupunginvaltuusto päättää, että tarvittavat esiselvitykset tehdään ripeästi ja varataan niihin tänä vuonna käytettäväksi enintään 22.000 euron määräraha.

Tavoitteena pitää olla, että päätöksiä toteutuksesta voidaan tehdä syksyllä ja hanke voisi tulla jo ensi vuoden budjettiin, jos sitä kaupungin hankkeena päätetään jatkaa. Selvityksen jälkeen voidaan toki päättää tarjota kohdetta rakennusliikkeille myös myyntikohteena.”

Aloitteen jatkoksi ryhmäpuheenvuorossa oli perusteita:

”Tekninen remontoinnin tarve on selvitettävä joka tapauksessa. Tulee rakennus mihin käyttöön tahansa. Ei sitä voida kymmeniä vuosia tyhjänä seisottaa. Asumiseen liittyen ”vanhojen arvokiinteistöjen uusiokäytöstä” saisi positiivista julkisuutta jo suunnitteluvaiheessa. Siitä voi tulla erityisen mainio kokonaisuus, jos sisälle tekee vain vähän märkätiloja ja rakennetaan takapihan rinteeseen kiinteistölle yhteinen pihasauna.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *