fbpx
Siirry suoraan sisältöön

Valtuustoaloite: Liikuntahallin areenakatsomo

Meidän Loimaan valtuustoryhmä esitti valtuustoaloitteensa Loimaan kaupunginvaltuuston kokouksessa maanantaina 18.3.2024.

Hurrikaanin peleissä on silloin tällöin tarvetta isommalle kapasiteetille katsomossa. Ehdotamme selvitettäväksi lisäkatsomon mahdollisuutta nykyistä katsomoa vastapäätä.

Hallin yläkahvila on maanpinnan tasossa. Rakennusta voisi luultavasti järjellisillä kustannuksilla laajentaa samassa tasossa nykyisen ulkoseinän ulkopuolella. Seinän siirto ja katon jatko kuulostavat yksinkertaiselta.

Muutos on kuitenkin niin kallis, ettei sitä pelkän katsomon takia voi tehdä. Samalla pitäisi saada koululiikunnan ja iltakäytön lisätilaa vähintään nykyisen juoksusuoran verran. Siihen mahtuu pienpelinä hikoilemaan vaikka salibandya tai futsalia. Katsomorakenteen pitää olla liikkuva, kuten alakatsomo on nytkin.

Jos nykyisen urheilukeskuksen huoltorakennuksen punttikopin toimintaa päätetään jatkaa, sekin pitää sijoittaa tähän laajennusosaan. Sitten urheilukeskukseen tarvittavan uuden huoltorakennuksen ei tarvitse olla lainkaan talvikäytössä, mikä vähentää ylläpidon ja valvonnan kustannuksia huomattavasti. Huoltorakennukseen riittäisivät kesäkäytön pukuhuoneet ja WC-tilat, jolloin sen investoinnin kustannus jäisi kohtuullisemmaksi.

Toivomme, että tämäkin vaihtoehto otetaan tekeillä olevassa liikuntapaikkaselvityksessä mahdollisuutena huomioon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *