fbpx
Siirry suoraan sisältöön

Meidän Loimaa kuntavaaliehdokkaat 2021

Äänestysnumero: 130

Esa Aronoja, 47v
Työpäällikkö, yrittäjä
Niinijoki

Lue esittely klikkaamalla

Loimaa tarvitsee kestävää päätöksentekoa. On osattava katsoa eteenpäin ja tehdä suunnitelmia sitä silmällä pitäen, että ne palvelevat asukkaita.

Muuttotappiopaikkakuntana Loimaan olisi hyvä tehdä päätöksiä, joilla tämä kehitys saadaan käännettyä toiseen suuntaan. Tämä voidaan taata mm. pitämällä kylät elinvoimaisena.

Pinta-alaltaan laajan maaseutukaupungin on huomioitava esimerkiksi päiväkotien ja koulujen tasapuolinen sijainti. Loimaalainen yritysvetoisuus (luoden työpaikkoja) on yksi voimavaroista, joka tulee ottaa huomioon kaupungin parantamista ja sen kehittämistä koskevissa päätöksissä.

On tarjottava tietyt resurssit huomioon ottaen monipuolisia palveluja, kehitettävä harrastusmahdollisuuksien monimuotoisuutta, kuunneltava ruohonjuuritason kokemuspohjaa sekä asukkaiden toiveita. Rohkeutta tehdä nopeita toimivia päätöksiä tilanteiden niin vaatiessa. Ja ylipäätään, päätöksentekijöillä on oltava tahtoa uskoa yhteiseen hyvään.

Olen valmis tekemään töitä sen eteen, että loimaalaisuus palvelee myös tulevia sukupolvia.

Olen työskennellyt Loimaan kaupungin työpäällikkönä 8 vuotta. Työni puolesta uskallan sanoa, että Loimaassa on paljon potentiaalia. Kehitettävääkin on, ja kuntavaalien suunta tulee näyttämään kehityksen suunnan.

Esa Aronoja, Niinijoki, Meidän Loimaa

Äänestysnumero: 131

Elina Huhti, 49
Opiskelija
Kauhanoja

elina.huhti(at)meidanloimaa.fi 

Lue esittely klikkaamalla

Olen 48-vuotias Loimaalla 18 vuotta asunut sosionomiopiskelija. Olen Turussa syntynyt ja Paimion kautta Loimaalle muuttanut. Loimaalla otetaan tulijat avoimesti vastaan ja se on yksi syy miksi olen halunnut jäädä Loimaalle. Loimaalta on lyhyt matka useaan suureen kaupunkiin ja täällä pääsee nopeasti moniin peruspalveluihin kun niitä tarvitsee ja näitä pitäisi osata käyttää hyödyksi, kun markkinoidaan Loimaata tuleville asukkaille.

Digitalisoituvassa maailmassa jossa olemme jatkuvasti yhteydessä moniin ihmisiin ja ihmisryhmiin päivittäin, kaipaamme kuitenkin vastapainoksi omaa tilaa ja sitä Loimaalla riittää. Lapsiperheet kaipaavat oman tilan lisäksi turvallisia kyläyhteisöjä kouluineen ja palveluineen.  Kylät on pidettävä elävinä ja aktiivisina. Myös tori ja joenrannat ovat tärkeitä alueita Loimaalaisille ja ne on pidettävä elävinä ja yhteisessä käytössä.

Nuorille on annettava mahdollisuus moninaisiin harrastuksiin myös ilman kilpailupakkoa, sekä monipuoliset toisen asteen koulutusmahdollisuudet.

Politiikkaa on tehtävä avoimesti ja näkyvästi ilman sisäpiirin keskusteluja. Politiikan on osattava muuttua maailman mukana. Korruptio ja hyvä veli-kerhot eivät ole tätä päivää. Politiikan on myös oltava selkokielistä, eikä päätöksentekoa saa piilottaa kansalta kapulakielen taakse.

Korkeakouluopintojen myötä yhteiskunnallinen vaikuttaminen tuli ajankohtaiseksi ja sitoutumattomuus oli lopulta ainoa vaihtoehto minulle, sillä tarkasteltuani puolueiden toimintaa, tulin siihen tulokseen, että se ei ole oikea keino aidosti vaikuttaa esim. yllämainittuihin asioihin.

Tiedän, että monille äänestäjille jopa vain yksi kysymys saattaa olla se tärkein joka ratkaisee, ketä haluaa äänestää. Ota siis yhteyttä, tai pysäytä kadulla ja kysy just se sulle tärkeä kysymys.

Valoa politiikkaan

Äänestysnumero: 132

Helena Jalonen, 22
Merkonomi
Loimaa

 

Lue esittely klikkaamalla

Moikka! Mun nimi on Helena Jalonen ja olen 22 vuotta. Asun tällä hetkellä Loimaalla, mutta kotoisin olen Virttaalta. Olen tehnyt vähän kaikenlaista. Olen toiminut Loimaan nuorisovaltuuston puheenjohtajana, Kiipulan Kauppaopiskelijat ryn puheenjohtajana kaksi vuotta ja opiskellut merkonomiksi. Silti vielä on auki, mikä minusta tulee isona. Tällä hetkellä olen työttömänä, mutta toimin vapaaehtoistyöntekijänä avustajakeskuksen kautta niin vakituisena, kuin kertakäynneilläkin. Pääosin työskentelen vanhusten kanssa.

Minä sanon asiat juuri niinkuin ne minun mielestäni ovat. Minulta et tule kuulemaan pitkiä poliitikon vastauksia ilman todellista vastausta.

Joskus odotan itsekin mitä sieltä suustani seuraavaksi tulee.

Minulle kaikkein tärkeimpänä asiana on kylien elinvoimaisuus ja sosiaalityö. Haluan olla mukana tekemässä Loimaata, jossa kaikilla olisi mukava asua, eikä vain niillä, joilla on parhaiten palkattu työ.

Minulla on tapana oppia kaikki kantapään kautta ja voit uskoa, että olen oppinut paljon. Paljosta saan olla pahoillani, mutta monesta asiasta myös hyvilläni. Sellaista kai elämä on.

Rakastan hyviä keskusteluja politiikasta ja haluan oppia lisää Loimaan asioista. Osaan olla tarvittaessa jästipää, mutta annan myös periksi, kun viimein tajuan olevani väärässä ja ilmoitan sen kyllä heti.

Mikäli aiot äänestää minua, niin äänestä sen takia, että olemme asioista samaa mieltä, äläkä sen takia, että puhun mukavia. Voidaan jutella kyllä niitäkin, jos haluat. 🙂

Jos siihen ei tarvita mielikuvitusta, se ei voi olla kovin tärkeää.


Facebook

Äänestysnumero: 133

Rauno Järvinen, 64v
Myyntiedustaja, eläkeläinen
Niinijoki

rauno.jarvinen(at)meidanloimaa.fi

Lue esittely klikkaamalla

Olen 64-vuotias myyntiedustaja/eläkeläinen. Muutimme Loimaalle vaimoni kanssa vuonna 2010.
Miksi? Halusimme pois Turun kaupungin hälinästä ja etsimme rauhallista asuinpaikkaa.
Sen me löysimme Niinijoelta. Täällä on hieno ja rauhallinen luonto. Mikä onkaan rauhoittavampaa, kuin katsella ja kuunnella luontoa eri vuodenaikoina.

Olen nuorempana harrastanut hiihtoa, jalkapalloa, koripalloa sekä pitkänmatkan juoksua.
Olen toiminut TPS-juniorijääkiekon valmentajana, sekä myös valmentanut jalkapalloa Turun nappulaliigassa.
Nykyiset harrastukseni ovat keilailu, sekä ulkoilulenkit kahden koirani kanssa.

Olen toiminut TPS:n turvapäällikkönä jääkiekon liigapeleissä yli 10 vuotta, sekä ollut kolmissa jääkiekon MM-kisoissa järjestyksenvalvojana.
Työelämässä olen viihtynyt melkein viisikymmentä vuotta, josta reilut 40 vuotta myynti- ja markkinointialalla.
Suurimman osan tästä ajasta työskentelin esimiesasemassa. Ajatuksenani on – ja tulee aina olemaan se, että yrityksen täytyy tuottaa mieluimmin voittoa kuin tappiota.

Tässä vaiheessa useille herää kysymys: ”Miten se liittyy kunnallispolitiikkaan?”

Politiikasta en paljon tiedä, mutta tämän tiedän: kaupunkia täytyy hoitaa kuin yritystä, eli laskemalla sen velkataakkaa kuntalaisia rasittamatta. Kaupungista tulisi myös luoda houkutteleva paikka uusille asukkaille sekä yrityksille.

Miksi lähdin ehdokkaaksi? Kunnallispolitiikka on aina kiinnostanut minua, ja varsinkin sen talouden hoito.
Useasti olen miettinyt sitä, että lähtisinkö mukaan? En ole aikaisemmin löytänyt sitä omaa puoluettani, mutta nyt koin tämän mahdolliseksi riippumattoman valitsijayhdistyksen kautta.
Tunnen, että oikea valintani on Meidän Loimaa.

Hei loimaalaiset! Herätään nyt äänestämään uusia ehdokkaita, jotta saamme kaupunkimme kukoistamaan.

Äänestämällä vaikutat tulevaisuuteemme!

Tulkaa rohkeasti keskustelemaan Meidän Loimaa -ehdokkaitten kanssa.

Katsele, Kuuntele, Kysele!

Mottoni

Äänestysnumero: 134

Juuso Kiviranta, 24 
Insinööri
Virttaa

Lue esittely klikkaamalla

Tampereelta Virttaalle paluumuuttanut opinnäytetyötä vaille valmis oleva insinööri. Loimaan ammattioppilaitoksessa suoritin LVI-alan koulutuksen oppisopimuksella. Työpaikalla opetettiin kyseenalaistamaan asioiden toimintatapoja – aina on mahdollisuus tehostaa, kehittää ja tehdä ns. pidemmän kantaman ratkaisuja. Koska tuo samainen ajattelutapa tuntui omimmalta itseltäni, nosti se myös kiinnostusta lähteä opiskelemaan ja vaikuttaa tulevaisuuden kestävämpään rakennustapaan.  Samasta syystä lähdin jälleen mukaan ehdolle. Nuori utelias luonteeni on opettanut kyseenalaistamaan asioita, ilman sitä mikään ei kehity. Maailma, Suomi ja Loimaa pitää rakentaa tulevaisuutta pohtien. Menneisyydestä pitää ottaa oppia, ei jäädä sinne.

Takaisin Virtaalle sai muuttamaan pienen kylän suomat edut. Hiljainen ympäristö ja tila liikkua. Suht lyhyt matka kaikkialle ja palveluita sopivasti. Palveluita voisi olla tietenkin aina enemmän, mutta nykyhetkestä ei ainakaan saisi enää vähentää, sillä onhan elämää keskustan ulkopuolellakin.

Miksi lähdin ehdolle?

Uskon tuovani idearikasta ja innovatiivista näkemystä Loimaan ja etenkin kylien kehittämiseksi. Lisäksi nuoren iän puolesta uskon oman motivaation kehittämisen kannalta olevan suurempi sillä nykyhetken nuoriso on todennäköisesti se, joka tulee tulevaisuudessa käyttämään loimaalaisia palveluja ja täyttämään loimaan väkilukua.

 

Kaupunki ei ole vain pelkkä keskusta.

Äänestysnumero: 135

Jyrki Koenkytö 53 v.
Kauppias, yrittäjä
Loimaa

Lue esittely klikkaamalla
Tervehdys! Olen päälle 50-vuotias 4 lapsen perheenisä Kartanonmäeltä. Pidän itseäni konservatiivisena, joka kuitenkin tutkii uusia asioita ja mahdollisuuksia esim. työni osalta. Jos havaitsen jonkin uuden asian, josta on hyötyä työelämässä, otan sen myös käyttöön.Lapsuuteni ja nuoruuteni olen viettänyt normaalia turvallista elämää, ilman pleikkareita ja kännyköitä. Kaverille mentiin joko kävellen tai pyörällä – ei tullut mieleenkään soittaa puhelimella, koska se oli kallista. Kesät pelattiin jalkapalloa ja uitiin sekä kalastettiin tai oltiin partioreissuilla. Talvella pelattiin jääkiekkoa, hiihdettiin ja laskettiin mäkeä. Silloin ei tarvinnut olla holhousta tai valmiiksi tehtyjä sääntöjä, koska jokainen tiesi säännöt ja rajat. Jos niitä rikkoi, kotona pidettiin siitä huoli, että virheet tunnistettiin.  Mielestäni kunta tai viranomaiset eivät ole ne instanssit, jotka kasvattavat lapsia. Säännöt ja velvollisuudet pitää oppia kotona – ei koulussa tai sosiaaliviranomaisen toimesta. Kaveria pitää auttaa, mutta apu ei saa olla ilmaista ja itsestäänselvyys. Myös autettavan on tehtävä parhaan kykynsä ja taitonsa mukaan asioita, jotka auttavat häntä eteenpäin tässä maailmassa. Vapaamatkustamista en hyväksy, niin ei tätä pientä maata ole rakennettu. Osasyynä mielestäni tämän päivän ongelmiin on se, että meillä on liian suuri tukiverkosto, joka antaa, mutta ei velvoita mihinkään. Töitä olen tehnyt pienestä pitäen, kaikki koulun lomat olin pääsääntöisesti töissä 16-vuotiaasta lähtien. Aloitin setäni Einon apuna 12-vuotiaana myymällä joulukuusia Turun Tuomiokirkon edessä, jotta sain taskurahaa. 15-vuotiaana olin lapsenvahtina Saksassa tädilläni. 16-vuotiaana postissa ja Fazer Leipomoiden palveluksessa Kaarinassa, Lahdessa, Kuopiossa ja Mikkelissä. Kauppiaana aloitin Turussa v. 2001 ja vuodesta 2002 Loimaalla. Perustin v. 2007 levy-yhtiön, joka julkaisee marginaalimusiikkia. Harrastuksiini kuuluu musiikki, vanhat autot, mökkeily ja matkustus.

Määrä se on ottajalla, niin kuin antajallakin.

Aili-mamma


Facebook

Äänestysnumero: 136

Turkka Leminen
Yrittäjä
Metsämaa

turkka.leminen(at)meidanloimaa.fi
Lue esittely klikkaamalla

Olen Turkka Leminen, sähköalan ammattilainen (TJ Lights Oy), sekä lisäksi löytyy aurinkovoimaloiden maahantuontiyritys Terrasol Trading Oy.

Harrastuksiani ovat musiikki (basistina tunnettu), metsästys, lenkkeily, puutarhanhoito, marjastus, sienestys ja yleensäkin metsässä liikkuminen. 

Kaupungin keskustassa on mukava käydä (tapahtumat, tori jne.). Asumaan minua ei sinne kovin helpolla saa, eikä tarvitsekkaan, sillä Loimaan kaupunkia Metsämaakin on. Paljasjalkainen metsämaalainen olen ja syntymäkodissani asustelen. Etelärinne, jokivarsitontti, oma maisema ja rauha ovat asioita, joita kaikki vieraat aina ihastelevat, varsinkin kaupungeista kyläilemään tulleet.

 Miksi Meidän Loimaa -ehdokkaaksi? Nuorena poikana Kallion kylän kouluun kävellen, hiihtäen tai pyörällä kulkeneena, olen huolestunut Loimaan kylien, täten myös Loimaan tilanteesta. Meillä on erittäin otollinen tilanne markkinoida maaseudun rauhaa varsinkin näin korona-aikana. Vahvuutenamme ovat toimivat, elävät ja viriilit kylät; kylien tapahtumat, harrastusmahdollisuudet, maaseutu, metsät, puhdas ilma, turvallinen koti. Jos kylät kuolevat, hiipuu Loimaan keskustakin hiljalleen. Voisi heittää vertauskuvana, että kylät ovat kuin hiusverisuonisto kaupungin keskustalle, joka on sydän. Entä sitten Loimaan tori? Ennen elämää täynnä sykkinyt sydän on hiipunut, pitäisikö oikeasti tehdä jotain? Lapsissa on tulevaisuus, ei meissä, mutta meidän tehtävämme on rakentaa hyvä pohja meidän kaikkien yhteiselle tulevaisuudelle. Hätiköidyt lyhytjänteiset päätökset eivät yleensä ole hyviä. Yhteistyö kunniaan, katse pitkäjänteisesti eteenpäin, sillä määrätietoisella suunnitelmallisella tekemisellä sekä positiivisella asenteella saadaan tulosta ja rakennetaan hyvä tulevaisuus. Nyt meillä on puolueeton ryhmä, joka puhaltaa yhteen hiileen ja haluaa ajaa Loimaan parasta. Tulethan sinäkin positiiviseen porukkaamme, jos et muuten niin äänesi turvin?

Laitetaan yhdessä Loimaa Rokkaamaan!

Terveisin Turkka, made in Metsämaa

Äänestysnumero: 137

Pasi Markula, 48v
Yrittäjä, maanviljelijä
Niinijoki

pasi.markula(at)meidanloimaa.fi

Lue esittely klikkaamalla

Olen toiminut yrittäjänä 25 vuotta ja maanviljelijänä 9 vuotta, vaikka koko ikäni olen maatilan töissä ollut.

Vuosina 2000-2012 olin Loimaan kunnan ja kaupungin valtuutettuna ja useissa muissa luottamustehtävissä. Kolmen kauden jälkeen jättäydyin pois ja nyt katseltuani sivusta Loimaan tilannetta, päätin lähteä jälleen mukaan ehdolle.

Erittäin huolissani olen Loimaan väkiluvun laskusta. Se tarkoittaa tietenkin vähemmän veronmaksajia, mutta samalla se tarkoittaa vähemmän asiakkaita loimaalaisille kaupoille ja palveluille. Väestön väheneminen on saatava pysäytettyä ja käännettävä kasvuun. Mahdollisuuksia siihen meillä olisi.

Meillä on yhä elävät kylät, joiden elinehtona ovat pienet koulut. Nämä koulut ovat yksi tärkeä vetovoimatekijä. Koulut ylläpitävät myös yhteisöllisyyttä ja yhteishenkeä. Koulut ovat kylien viimeisiä kokoontumispaikkoja. Koulujen yhteydessä olevat liikuntapaikat ovat myös korvaamattomia, muillekin, kuin vain kyläläisille. Kaikkea ei voi suoraan mitata rahassa, kuten juuri edellämainittuja asioita tai pitkiä koulukyytejä.

Rauhallinen maaseutu ilman palveluita, ei ole yksistään vetovoimainen. Korona on saanut ihmiset miettimään asumista ja sijoittumista suurten keskusten ulkopuolelle. Tähän meidän on vastattava. Työpaikkoja meillä onneksi on, mutta pelkäksi työpaikkalähiöksi Loimaa ei saa muuttua.
Elävien kylien lisäksi tarvitsemme vireän keskustan. Nämä ovat toisiaan tukevia, ei joko tai kysymyksiä.


Vaalien alla on tapana lupailla kaikenlaista. En lupaa mitään kenellekään. Lupaan vain tehdä parhaani meidän yhteisen Loimaan eteen!

Äänestysnumero: 138

Piia Mäkelä 47v
Toimistotyöntekijä, yrittäjä
Niinijoki

piia.makela(at)meidanloimaa.fi

Lue esittely klikkaamalla

Olen syntyjäni Forssasta, ja lapsuuteni vietin Koskella. Nuoruusvuodet toivat tieni opiskelujen myötä Loimaalle. Keväällä tulee 24 vuotta, kun koti löytyi Niinijoelta.

Tykkään liikkua luonnossa, käydä vesijumpassa, uida luonnonvesissä ja saunoa hyvässä porukassa. Näihin harrastuksiin on Loimaalla hyvät mahdollisuudet, etenkin ”normaalitilanteessa” elettäessä.

Kiinnostuin lähtemään kuntavaaliehdokkaaksi koska toivon, ettei kyläkouluja lopeteta. Olen myös huolissani asukasluvun vähenemisestä, sekä samalla, kun palveluja keskitetään, tuntuu että Loimaan keskustakin autioituu ja hiljenee.

On hyvä katsoa vähän pidemmälle eteenpäin. Maaseudulla tapahtuu sukupolvenvaihdoksia, ja näin syntyy uusia koululaisia kylille. Toivon ja uskon myös, että muuttuneessa maailmassa tulevaisuuden muuttoliike kohdistuu maalaiskaupunkeihin ja -kyliin, joten pidetään Loimaalla kylät kouluineen ja päiväkoteineen virkeinä sekä keskustat/taajamat palveluineen kunnossa.

Pidetään Loimaa kiinnostavana ja tapahtumarikkaana. Loimaalla on elävät kylät, hyviä harrastusmahdollisuuksia, upeaa luontoa, palvelevia yrityksiä – isoista yrityksistä pieniin puoteihin. Pidetään kiinni siitä, mitä meillä täällä Loimaalla on, ja toivotetaan uudet asukkaat ja uudet yritykset tervetulleiksi.

Yhden ihmisen ajatukset ja mielipiteet eivät aina pääse esille kuntapolitiikassa. Toivon, että Meidän Loimaa -ryhmä tuo uutta kaivattua virtaa Loimaalle.

Kaikella on aikansa ja paikkansa.

Äänestysnumero: 139

Tommi Nurminen, 19
Tarjoilija
Loimaa

Lue esittely klikkaamalla

Tervehdys kaikille! Olen syntyperäinen loimaalainen, täällä syntynyt ja koko lyhyen elämäni viettänyt. 

Syitä miksi lähdin mukaan ehdokkaaksi on useita, mutta suurimpana on nuoret ja nuorten viihtyvyys. Ensimmäinen askel nuorten mukaan saamiseen päätöksentekoon oli Nuorisovaltuustolle puheoikeuden myöntäminen kaupunginvaltuustossa. Toinen askel on saada nuori kaupunginvaltuustoon. Tätä toista askelta lähdetään nyt tavoittelemaan, että nuorten ääni tulee varmasti kuuluviin päätöksenteossa. 

Äärimmäisen tärkeää on myöskin kaupungin ja sitä ympäröivien kylien elävöittäminen, jotta Loimaasta tulisi mahdollisimman miellyttävä paikka asua ja elää. Loimaasta pitäisi myöskin saada mahdollisimman houkutteleva paikka muualta tulevien muuttaa, koska työn perässä ihminen voi muuttaa, mutta ympäristö ja paikka on se mikä saa ihmisen jäämään. 

You miss 100% shots you don’t take.

Wayne Gretzky

Äänestysnumero: 140

Toni Nurminen, 49 vuotias
Yrittäjä
Loimaa

toni.nurminen(at)meidanloimaa.fi

Olen toiminut yrittäjänä kymmenisen vuotta. Minua on jo pidemmän aikaa kiinnostanut Loimaan kaupungin asioiden hoitaminen, mutta puoluepolitiikka ei kiinnosta. Meidän Loimaa on riippumaton valitsijayhdistys, joka antoi mahdollisuuden lähteä kuntavaaleihin mukaan ilman sitoutumista mihinkään puolueeseen.  Mielestäni asioista ei pidä tehdä vaikeampia, kun ne jo on.

Kaupungin talous on mikä on ja varmasti tarvitaan säästöjä, mutta voisiko asioita katsoa vähän huomista pidemmälle? Hyviä ajatuksia/ehdotuksia voi viedä eteenpäin ideoijasta riippumatta. Kun kaikkia tekemistä ja toimintaa ei voi ajatellaan pelkkänä kuluna! Käykö siinä lopulta niin että viimeinen sammuttaa valot? Niin ei saa käydä, vaan asioita pitää alkaa hoitamaan yhteen hiileen puhaltamalla.

Lähes kaikki uudet ideat/ajatukset aloitetaan mitä haittaa siitä on meille, kun pitäisi ehdottomasti ajatella ensin, mitä hyötyä siitä on meille. Voisiko se olla niin helppoa kirjataan plussat ja miinukset…

Loimaalle tarvitaan uusia työpaikkoja ja niiden myötä uusia työntekijöitä ja uusia asukkaita.

Jos minut valitaan, lupaan kaikin mahdollisin luvallisin keinoin tuoda maalaisjärkeä päätöksiin. Todella monen asian voi laskea ja se minulta onnistuu.

Auta miestä mäessä, älä mäen alla.

Äänestysnumero: 141

Riikka Ollila, 45
Hotelli-, ravintola- ja suurtalousesimies
Kauhanoja

riikka.ollila(at)meidanloimaa.fi

Lue esittely klikkaamalla

Olen Riikka Ollila, 45-vuotias kauhanojalainen, sivutoiminen yrittäjä ja hotelli-, ravintola- ja suurtalousesimies. Olen muuttanut 18-vuotiaana Loimaan Kauhanojalle ja aloittanut maaseuturavintolatoiminnan keskellä pittoreskia maisemaa. Rakastuin Loimaaseen heti ensisilmäyksellä.

Olen ollut aikanaan mukana Loimaan matkailussa yhtenä toimijoista ja nähnyt sen elinvoimaisen ja sykkivän Loimaan ja ajan, jolloin puhalsimme yhteen hiileen. Idealistina haluaisin sen ajan takaisin ja vielä paljon enemmän.

Kyläkoulut, kylien elinvoimaisuus ja aktiivisuus jo pelkästään kyläyhteisöissä saa paljon aikaan viihtyvyydessä ja siinä, kuinka me koemme asuinympäristömme, ja miltä se näyttää paikkakunnan ulkopuolelta tuleville. Aktiivinen torielämä kaupungin keskellä, tapahtumat ja paikallisten pienyrittäjien palveluiden käyttäminen kuuluvat kaikki hyvinvoivaan kaupunkiin. Vain niitä käyttämällä katukuva muuttuu virkeämmäksi ja takaa meille hyvinvointia. Viimeisen 10 vuoden aikana kehitys on ollut surullista katseltavaa. Puhumattakaan matkailusta ja turismista.

Tänä pandemia-aikana ei saisi kyläkouluverkostoa supistaa, vaan ennenkaikkea houkutella uusia asukkaita markkinoimalla turvallista ja vireää, palveluiden täyttämää ympäristöä, jossa on hyvä lapsiperheenkin elää ja kasvaa. Pienet kouluyksiköt luovat turvaa ja antavat myös aikaa enemmän lapsien omaksua uutta tietoa ja taitoja sekä tuntea yhteisöllisyyttä esimerkiksi oman kylän kouluissa ja päiväkodeissa. On väärin tällaisena aikana lopettaa niiden palvelut, vaan päinvastoin pitäisi tehdä töitä hartiavoimin uusien asukkaiden hankinnan saralla.

Vanhustenhoidossa haluaisin enemmän apuja ikääntyville omaishoitajille, jotka väsyvät ja polttavat itsensä loppuun sairaan omaisen tai puolisonsa hoidossa, kun intervallipaikat ei riitä. Väestön ikääntyminen on myös Loimaalla ongelma.

Hallintoa pitää saada järkeistettyä ja kevennettyä. Kuntalaisten äänet pitää saada kuuluviin, eikä ohjata palautetta antamaan johonkin e-mailiin mitä ei välttämättä kukaan lue.
Loimaan kaupungin markkinointi on ontunut pahasti niinä aikoina, kun ei ole ollut mitään vetovoimaa tai tekijää. Biisoneiden aika valtakunnan huipulla oli huikeata aikaa Loimaalle kaikkinensa, mutta sen hurmoksen jälkeen ei ole paljon tapahtunut mitään. Kaupunki ei voi markkinoinnissaan piiloutua pelkästään menestyvien urheiluseurojen tai kansainvälisestikin menestyvien yritysten taakse, vaan markkinoinnin pitää olla aktiivista maanläheistä sekä selkeästi suunniteltua.
Kaikesta tärkeintä olisi katsoa asioita objektiivisesti. Oman kaupungin takia. Linjoja täytyy kuntapolitiikassa vetää, mutta niitä voisi vetää myöskin poikkeavalla tavalla verrattuna muihin samankaltaisiin maaseutupitäjien kehityksiin.
Vaatii rohkeutta ja visioita uida vastaan valtavirtaa.

Äänestysnumero: 142

Viljami Pajula, 23 
Opiskelija, yrittäjä

Lue esittely klikkaamalla

Nuori, jolla on palava halu osallistua koko Loimaan kehittämiseen. Taajaman ulkopuolella kasvaneena ja Niinijoen alakoulun käyneenä maalaispoikana olen sitä mieltä, että kyläkouluihin tulisi olla mahdollisuus maaseudun lapsilla myös tulevaisuudessa. Jatko-opinnoista johtuen on tullut Loimaalta muutettua pariin otteeseen – ensin Huittisiin ja myöhemmin Vaasaan. Jalat ovat kuitenkin Loimaan savessa niin syvällä, että aina on kotiin palattu.

Ongelmana Loimaalla on keskusteluissa toistuvasti pintaan nouseva negatiivinen muuttoliikenne. Tähän pitää kehitellä houkuttelevia ratkaisuja, joilla muuttoliike saadaan kääntymään eduksemme. Helppoa se ei ole. Jotta tässä onnistuttaisiin, pitää koko seutukunnasta saada houkutteleva esim. kaltaisilleni muualla opiskeleville nuorille aikuisille sekä lapsiperheille. Tähän voidaan vaikuttaa mm. korostamalla maaseudun parhaita puolia, kuten harrastusmahdollisuuksia ja hyviä kulkuyhteyksiä, sekä panostamalla kylien kehittämiseen, eikä peruspalveluiden tukahduttamiseen.

Äänestysnumero: 143

Anette Pakarinen, 48
Yrittäjä, kanaemo
Orisuo

anette.pakarinen(at)meidanloimaa.fi

Lue esittely klikkaamalla

Vampulan tyttöjä, loimaalaiseksi opetellut vuodesta 1986 lähtien. Tämä kaupunki on kasvattanut minut, siellä on koettu teinivuosien sydänsurut ja aikuiselämän lonkkakivut.

Tein työtä työttömyysturvalain varjossa yli 20 vuotta, vaan lopulta se polku oli kuljettu. Piti ottaa iso askel. Hain kouluun ja valmistuin unelmaduuniini kosmetologiksi kesällä 2019. Unelmien perässä kannattaa juosta – asiat toteutuvat, kun uskaltaa hypätä pulkan kyytiin ja potkaista sen vauhtiin, vaikkei takuulappua tulevasta olekaan. Koska lukeminen kannattaa aina, kouluttaudun par’aikaa työn ohella hierojaksi Turun Hieronta-Akatemiassa. Olen yrittäjä ja ylpeä siitä sekä pienestä hoitolastani. Ai niin, se ikä. Viimeksi synttärikakusta puhallettiin 48 kynttilää, pikkuhiljaa alkaa kakun päällinen olla aika täynnä.

Olen ehdolla vaaleissa, koska nyt voin. Ei jäsenkirjaa minkäänväriseen puolueeseen, vaan vapaus puolustaa niitä asioita, jotka sydämessäni koen tärkeiksi – työpaikkojen luominen, jäljellä olevien kyläkoulujen säilyttäminen, kylien elävöittäminen.
Poliitikko en ole. Haluan vain olla mukana rakentamassa kylää, jossa meidän kaikkien
olisi hyvä elää. Kauaskantoisia ajatuksia, järkevää rahakirstun käyttöä ~ onhan se meidän yhteinen kirstumme.

Vain kuolleet kalat uivat virran mukana.

Äänestysnumero: 144

Janina Penttilä, 41v
Sairaanhoitaja
Hirvikoski

Lue esittely klikkaamalla
Hei kaikille! Olen 41-vuotias perheenäiti Hirvikoskelta. Perheessäni on mies ja neljä lasta.  Kuntavaaleihin lähdin mukaan, koska haluan olla mukana kehittämässä Loimaan tulevaisuutta.  Loimaa on pinta-alaltaan laaja kaupunki, emmekä saa unohtaa syrjäkylillä asuvia. Palveluita viedään kohti keskustaa. Julkista liikennettä pitää mielestäni parantaa, koska kaikilla ei ole autoa, jolla liikkua.  Muuten itselleni tärkeitä asioita ovat lapset ja nuoret, erityisen tuen tarpeessa olevat ihmiset, sekä ympäristö ja luonto. 

Sinun pitää olla se muutos, jonka haluat nähdä maailmassa.

– Gandhi –

Äänestysnumero: 145

Toni Sundqvist, 45
Taksiyrittäjä
Loimaa

toni.sundqvist(at)meidanloimaa.fi

Lue esittely klikkaamalla
Olen ajanut taksia 25 vuotta, joista yrittäjänä olen ollut kohta 6 vuotta. Kouluni kävin Mellilässä, Koskella ja Loimaalla. Lähdin mukaan ehdokkaaksi, koska haluan olla osa muutosta kohti parempaa Loimaata. Maaseudulla tulee olla elämää ja kyläyhteisöt täytyy pitää vireinä. Loimaan kylien ei saa antaa näivettyä ja koulujen täytyy säilyä.  Haluan tehdä Loimaasta uusille ja vanhoille yrityksille sekä tapahtumajärjestäjille helpon paikan yrittää. Asioita täytyy pohtia myös pidemmän aikavälin kannalta. Hyviä ehdotuksia ei saa torpata.  Yksin ei politiikassa saa muutosta aikaan, mutta Meidän Loimaa -ryhmä on oiva keino päästä vaikuttamaan ilman puoluekuria, oman mielipiteen mukaan.

Kun norsut taistelevat, se on ruoho mikä kärsii.

-Kikujusananlasku-


Facebook

Äänestysnumero: 146

Elina Temonen, 37
Äiti, yrittäjä
Kojonkulma

elina.temonen(at)meidanloimaa.fi

Lue esittely klikkaamalla

Asuin Loimaalla ensimmäisen kerran v. 2002 hetken, kunnes menin Tampereelle kouluun ja töihin. Palasin sattumien kautta takaisin Loimaalle vuonna 2007. Asuin hetken Hulmilla, tapasin mieheni ja muutimme Alastarolle. Perheeseen syntyi poika vuonna 2013 ja muutimme Kojonkulmalle v. 2015. Kasvatin juureni tänne, peltojen keskelle.

Olen vaikuttunut Loimaan tarjoamista mahdollisuuksista. Täällä on potentiaalia! Kunhan annamme mahdollisuuden. Ei korjata ehjää, rikota toimivaa – korjataan rikkinäiset ja uudistetaan, parannetaan.

Olen luonteeltani idearikas, huumorintajuinen, jämäkkä. Puolustan herkästi, kun havaitsen epäoikeudenmukaisuutta ympärilläni. Voisi sanoa, että moraali on korkealla.

Ehkä se, että olen muuttanut tänne, enkä ole syntyjäni täältä, onkin rikkaus. Kun on nähnyt kaikenlaista, asunut ympäri Etelä-Suomea isoissa ja pienissä kaupungeissa, näkemystä on kertynyt.

Kun äänestää minut valtuustoon, haluan edistää tiedotusta ja kuunnella herkällä korvalla heitä, joita valtuustosalin päätökset koskevat.

Haluan olla osa sujuvaa tiedotusta ja sen ansiosta johtuvaa järkevää päätöksentekoa. Asukasluvun saamme säilymään ja kasvuun palveluita säilyttämällä. Avaamalla ovet uusille yrityksille ja mahdollistamalla olemassa olevien kasvun ja saamme mahdollistettua työpaikkojen säilymisen Loimaalla. Tapahtumat tuovat omalta osaltaan Loimaata kartalle. Tapahtumajärjestäjien osaksi lankeaa raskaat byrokratian rattaat. Uskon, että tähän saisi kevennystä, kunhan tahtotila on kohdallaan.

Epävarmuus ei lisää hyvinvointia. Kyläkoulujen säilyttäminen on erityisesti lähellä sydäntä. Asuinpaikkakunnan valitseminen ja paikkakunnalle jääminen on monista seikoista kiinni. Palveluiden sijainti merkitsee. Ei suljeta ja tehdä massoja, vaan vaalitaan kyläkouluja ja niiden tuomia muistoja, niin lapsille, kuin meille vanhemmillekin. Otetaan huomioon asukkaat ja heidän tarpeet päätöksenteossa. Yhdistäminen ei sujuvoita, pahimmassa tapauksessa ruuhkauttaa ja vaikeuttaa palveluiden äärelle pääsemistä.

Antamalla äänesi Meidän Loimaan ehdokkaalle, annat äänesi Loimaalle.

Sisu on sitkeyttä ja tahtoa tehdä luovuttamatta.


Facebook


Instagram

Äänestysnumero: 147

Jaana Tiilikka, 33
Yrittäjä
Loimaa

Äänestysnumero: 148

Mika ”Vane” Vainio, 42
Järjestelmäasiantuntija
Loimaa

 
Lue esittely klikkaamalla

Tähä varmaa pitäis ny sit kirjottaa kenen kaikkien asialla täsä ollaan. Varsinki näin vaalien alla kaikki tuntuu olevan Putouksen Pentin sanoin: ”…nuorison, vanhusten, keski-ikäisten, valkoisten, mielensäpahoittajien, opettajien, lähihoitajien, poliitikkojen, jne.” eli – ihan kaikkien asialla -.

 Lienee siis turha alkaa selittelee mitä asioita sitä sit yrittää ajaa läpi. Tutut ja puolitutut jo tietää mitä mää asioista ajattelen ja ne ketkä eivät tiedä, ni Facesta voi lukea kaikille julkisia päivityksiä. ;)Mää ainaki koitan tehä sellasia päätöksiä, misä olis edes vähä jottai järkee ja jotta meidän loimaalaisten olis hyvä olla ja yrittää.

Kyllä kansa sietää!

Äänestysnumero: 149

Tuomas ”Höyry” Vuori, 36
Palveluesimies
Loimaa

 

Oulussa syntynyt, Hyvinkäältä junan tuomana Loimaalle vuonna 2009 saapunut palveluesimies ja entinen ravintola- alan yrittäjä Politiikkaa olen sivusilmällä seurannut jo nuoresta asti, ja toimin lukioaikoina Hyvinkään nuorisovaltuustossa. Kunnallisvaaleihin lähdin ehdokkaaksi, koska näen, että nyt tarvitaan uutta, ”freshimpää” ajattelua ja tekemistä vanhojen, tunkkaisten ajatusten lisäksi. Koen myös, että yhdenkään puolueen arvot eivät kohtaa omiani niin hyvin, että voisin niitä ylpeydellä tunnustaa – siksi päätin lähteä ehdolle Meidän Loimaa -valitsijayhdistyksen kautta. Jatkuvat palveluiden leikkaamiset eivät tee hyvää imagollemme. Ne eivät myöskään tue ajatusta, että haluamme tehdä Loimaasta houkuttelevan paikan asua ja elää.  Infran kehittäminen ja yritysten houkutteleminen alueelle on ensisijaisen tärkeää, mikäli haluamme kääntää muuttoliikkeen positiiviseksi. Loimaa sijaitsee maantieteellisesti erittäin hyvässä paikassa, joten tätä olisi syytä hyödyntää jatkossa. Jatkuva kehitys on takuu, että varmistamme toimivan yhteisön jälkipolvillemme. Omia kiinnostukseni kohteita ovat itseni kehittäminen sekä johtaminen. Pidän äänikirjojen kuuntelusta ja siksipä näiden aihealueiden kirjat ovat minulla kuuntelussa lenkkipolulla, kuntoportailla kuin työmatkoillakin. Seuraan myös aktiivisesti paikallisten urheiluseurojemme menestystä, ja toivonkin, että jo huipputasolla olevat seuramme jaksavat panostaa pitkäjänteisesti juniorityöhön menestyksen takaamiseksi myös tulevaisuudessa. Nuorison harrastusmahdollisuuksien tukeminen ja ylläpitäminen on sijoitus tulevaisuuteen! Jos juuri lukemasi teksti resonoi sinussa edes hieman, tiedät että on muutoksen aika, ja se muutos alkaa äänestyskopista.

Keep Loimaa Great!

Äänestysnumero: 150

Annareeta Vuorinen, 41
Koulunkäynninohjaaja
Loimaa

annareeta.vuorinen(at)meidanloimaa.fi

Lue esittely klikkaamalla

Olen työskennellyt Loimaan kaupungilla syksystä 2000 lähtien. Viimeiset kahdeksan vuotta olen ollut työssä Alastaron yläasteella, lisäksi olen saanut olla eri kouluilla koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaajana. Työn monipuolisuus ja vaihtelevuus tekevät siitä antoisaa.

Toivon, ettei palveluja vietäisi Loimaan laitamilta ja kylistä, vaan kylät säilyisivät elivoimaisina ja hyvinä paikkoina asua. Pidän tärkeänä sitä, että päättäjä on asukkaan puolella päätöksenteossa, pelkkä raha ei saa ratkaista. Kansan ääntä on kuunneltava ennen radikaalien päätösten tekemistä. Kouluja ei saa enää sulkea.

Sydäntäni lähellä ovat myös nuoret, joiden kanssa työskentely on ollut palkitsevaa. Nuorten mielipiteitä on hyvä kuulla, koska heiltä usein tulee erinomaisia ajatuksia laatikon ulkopuolelta. Nuoriso on kuitenkin Loimaan tulevaisuus. Millaisen kasvualustan haluamme lapsillemme tarjota täällä Loimaalla?

Korkeinkin torni alkaa maasta.

– Japanilainen sananlasku –


Facebook


Instagram


Twitter

Äänestysnumero: 151

Matti Ylitalo, 56
Yrittäjä, metsäläinen
Loimaa

matti.ylitalo(at)meidanloimaa.fi

Lue esittely klikkaamalla

Isänmaallisen eurooppalainen punavihreä konservatiivi. Tähän määritelmään sopivasti olen muutamissa edellisissä vaaleissa äänestänyt RKP:tä, Kokoomusta, Vihreitä ja Keskustaa. Sen leveämpää haarukkaa en ole vielä tarvinnut. Aina on ääni kuitenkin ensisijassa annettu henkilölle.

Lopullisesti päätös omasta ehdokkuudesta vahvistui, kun pitkän uran poliitikkojen mukaan ”Meidän Loimaa” on täysin tarpeeton. Demokratia toimii kuulemma ”ihan hyvin” nytkin. Niin hyvin, että viimeksi äänestysprosentti oli 58 ja nuorilla 29. Nukkuvien suuressa puolueessa saa tuumata, että ”mitä välii…”.

Toivottavasti useampi kuitenkin haluaa paikalliseen menoon vaikuttaa.

”Meidän Loimaan” piirissä on virkistävästi keskustelu monista tärkeistä teemoista. Hyvin monelta kantilta katsoen. Nostan tähän pari ja omia ajatuksiani niistä:

1) Miksi tänne kukaan muuttaisi? Johonkin on uskallettava satsata. Voiko teknologia-klusteria edelleen vahvistamalla siitä tehdä koko kaupungin strategisen vetovoiman? Tuoda robotiikan ja automaation kaikkiin kouluihin? Tuleeko tekniikasta peltoja houkuttelevampi Loimaan tuntomerkki? Vai voiko joihinkin kyläkouluihin liittää retkeilyä, luontoteemaa? Houkutella cityvihreät tekniikan tutkijaprofessorit maalle etätöihin?

2) Kaikille lapsille ja nuorille pitää mahdollistaa ainakin yksi kiinnostava harrastus. Olkoon se liikuntaa, teatteria, partiota, musiikkia, robotiikkaa… Muistaen myös harrastekerhot, joissa saa osallistua, eikä ole pakko kilpailla.

Tämä onnistuu parhaiten, jos yhdistykset voivat saada toimintaansa vapaaehtoisten lisäksi osa- tai täysiaikaista palkattua apua. Kaupungin kannattaa antaa tähän riittävä tuki ajatuksella ”kaikille harrastus”. Jos edes joku nuori jää syrjäytymättä, kustannukset on nopeasti katettu.

Automaatioalan yritystoiminnan lisäksi omaa kalenteriani täyttävät suunnistuskartat, puulämmitys ja muu liikunta sekä partion ja pesäpallon taustahommat.